Hemsk tillverkning av siden!

Idag fick vi en fråga om vårt täcke som heter Siena. Detta täcke är nämligen fyllt med vildsiden, men vad är det egentligen? Är det samma sak som vanligt siden?

Skillnaden mellan vildsiden och siden är att vid tillverkning av vildsiden dödar man inte larven som spunnit tråden utan låter den utvecklas till fjäril och flytta ut innan man tar hand om sidentråden.

Vanlig siden tillverkas av tråd som kommer från silkeslarvens kokong. Kokongen är spunnen av en enda sammanhängande tråd av råsilke, en tråd som är mellan 300- 900 meter lång. Om masken får leva sitt naturliga liv kommer den så småningom äta sig ut ur kokongen och utvecklas till fjäril. Men istället för att låta detta ske föder man upp silkeslarven och slänger den i kokande vatten för att döda larven. Idag är produktionen väldigt storskalig och för att nå maximal produktion lurar man larverna att tro att det är sommar året runt med hjälp av ljus och värme, samtidigt som man ger dem rätt slags diet (stora mängder mullbärslöv).

Vildsiden däremot innebär att man inte dödar silkeslarven som har spunnit sidentråden till kokongen som larven lägger sig i för att omvandlas till fjäril. I produktion av vildsiden låter man larven utvecklas till fjäril i lugn och ro och flytta ut som levande fjäril. Sedan tar man hand om puppan och sidentråden!

De sidentäcken vi på Grön Interiör säljer innehåller garanterat bara vildsiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s