Genmanipulation

Man har introducerat mänskliga tillväxthormoner i gris för att öka tillväxten och producera magrare kött. De manipulerade grisarna drabbas av reumatism, magsår, muskelsvaghet, letargi, partiell blindhet och oförmåga att para sig.”

 

Strikta vegetarianer äter inget kött, hinduer får inte äta kor, muhammedaner och judar får inte äta gris etc. Dessa grupper kan inte leva i enlighet med sin övertygelse, eftersom de inte kan få några som helst garantier för att maten inte innehåller något för dem otillåtet eller oönskat. En frukt eller grönsak kan innehålla material från insekter, fisk, gris, människa eller något annat djur.”

 

När man genmanipulerar äggceller hos djur är det endast 20 procent av djuren som föds som bär den främmande genen. 80 procent av djuren är alltså misslyckade och eftersom de då inte fyller någon funktion inom industrin så måste de dödas.

 

Alla dessa citat kommer från den spännande artikeln ”Genmanipulation” skriven i 2000-talets Vetenskap. Detta är ett ämne som vi alla borde sätta oss in i och lära oss mer om, vill du läsa hela artikeln hittar du den här.

 

http://www.flickr.com/photos/wattagnet/
http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s