1 -0 till Ojnareskogen!

Det har länge pågått stora protester i Ojnareskogen mot Mellanskog, som i samband med Nordkalk, planerat att skövla ner skogen för att anlägga ett kalkbrott. Brytningstillståndet har överklagats av fler än 20 aktörer då det i skogen finns hundratals rödlistade och hotade arter som på inga vis bör skövlas ner. Högsta Domstolen ska behandla frågan men innan de hunnit hantera ärendet kanske Ojnareskogen redan är helt avverkad!

Outtröttliga hjältar från bland annat Fältbiologerna som länge varit på plats, fick i lördags uppbackning av aktivister från Greenpeace som kedjade fast sig i avverkningsmaskinerna. Efter att de blivit bortplockade av poliserna kom flera hundratals andra demonstranter i deras ställe. Barnfamiljer, äldre och ungdomar samlades framför maskinerna och lyckades tillslut stoppa ytterligare skövling!

Mellanskog bestämde sig alltså för att avbryta skövlingen, i väntan på slutgiltigt besked ifrån Högsta Domstolen.

 
Framtiden för Ojnareskogen är fortfarande oviss, men vi kan fortsätta hoppas på ansvarsfulla beslut ifrån HD eller regeringen så att skogen får det permanenta skydd som den förtjänar.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s