Våra ekologiska madrasser!

Att välja rätt madrass!

Hos oss på Grön Interiör hittar du madrasser med bland annat de spännande materialen naturgummi och kokoskautschuk. Naturgummit i madrasserna görs av gummiträdens växtsaft och det blir ett fantastiskt material att ha i en madrass då det anpassar sig efter kroppens form fram och tillbaka helt av sig självt. För att få lite fastare madrasser används materialet kokoskautschuk. Kokoskautschuk är en blandning mellan kokosfibrer, alltså det yttersta höljet på en kokosnöt, och naturgummi. Det blir ett väldigt spänstigt material som stöder kroppen, men som också är fjädrande, elastiskt och bekvämt.

Med dessa två material som grund kan man skapa madrasser för alla olika typer av kroppar och sovstilar. Vill du sova fast eller mjuk? På sidan, ryggen eller magen? Hur lång är du? Vad väger du? Hur ser formerna på din kropp ut? Alla är vi skapta olika  och har olika vanor när vi sover, och för att ni ska kunna välja en madrass som verkligen ger förutsättningar för en optimal nattvila, har vi olika typer och fastheter på madrasserna.

Runt våra madrasser har vi ett lager med lammull. Detta är för att lammull är ett väldigt bra material att ha i sin bädd. Varje natt avger man ungefär 1,5 liter vätska, den här vätskan behöver försvinna ifrån sängen, och det hjälper lammullen till med. Lammullen drar åt sig all vätska och släpper sedan ut denna under dagen så att sängen blir fräsch igen. Därför är det också bra att ha en ribbotten för madrassen att ligga på, så att det finns utrymme för luft att strömma både under och ovanför madrassen. För de som är allergiska finns även alternativet bomull att ha runt madrasserna.

Dessutom är alla materialen i våra madrasser ekologiskt certifierade, det är god djurhållning och bra arbetsvillkor för alla arbetare i hela produktionskedjan!

Har ni ännu inte varit inne hos oss för att prova ut er madrass är ni välkomna att besöka oss på Renstiernas gata 19, på Södermalm i Stockholm. Vi finns även på http://www.groninterior.se.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s