Ny olivolja i butiken!

Nu har vi fått en ny produkt till butiken, en fin olivolja från Sicilien!

Olivoljan från Vivere Verde på Sicilien är av mycket hög kvalitet. Oliver av sorten Tonda Iblea plockas för hand och pressas inom några få timmar till en härlig tjock olja och tappas därefter på flaska. Oljan är certifierad D.O.P. Monte Iblei av det italienska jordbruksdepartementet, vilket garanterar att det är en 100 % ren olja av oliver från detta område och att pressning skett utan värme och kemikalier. Oliverna kommer från en och samma fantastiska odling.

Den kalkrika marken har brukats i årtusenden och de vackra knotiga träd som växer på gården är mer än 100 år gamla. Under 2011-2012 har gården erhållit certifikat för ekologisk odling vilket betyder att skördar fr.o.m. maj 2011 kan märkas ekologiskt, även om odlingen har skett helt naturligt även tidigare. En god jord, lite vind och mycket kärlek, sol året runt och regn under vintermånaderna ger härliga rika skördar!

Så här säger Johan Blanche*) om Vivere Verdes olivolja:

Vivere Verde Olio Extra Vergine di Oliva DOP Monti Iblei

Fin djup guldguld färg med ofiltrerat utseende. Doften är intensiv av gräs, hö och torkade örter. Smaken är mycket krämig med karaktär av hasselnötter och brynt smör. I eftersmaken en liten bitterhet. En mild olivolja med tjock och krämig eftersmak som passar till primörer, vit fisk eller fågel.

En fin olivolja, lätt att tycka om!

*) Johan Blanche är matinspiratör, sommelier, kock och författare av bl a Nya Olivoljeboken. Läs mer om och av honom på http://www.olivoljeguiden.se

Vi håller med Johan och rekommenderar starkt den här underbara olivoljan att avnjutas kall, som den är, till sallad, pasta, fisk, kyckling mm. Blanda med lite pressad citron, några blad färskt kryddgrönt och några korn havssalt till en fräsch dressing.

 

Kom in till oss och provsmaka oljan, på Renstiernas gata 19 på Södermalm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s