Gifter i våra kläder

Idag kan man läsa en intressant artikel i Aftonbladet om den nya rapporten som Greenpeace gjort. Rapporten visar att 2 av 3 klädesplagg idag innehåller miljöskadliga ämnen.

”Greenpeace har undersökt halterna av olika gifter i 141 klädesplagg från 20 stora klädfirmor. Klädesplaggen köptes in i 29 länder runt hela världen, och tillverkades i minst 18 länder. Nonylfenoletoxilater hittades i 63 procent av klädesplaggen, i kläder från samtliga klädfirmor. Dessa ämnen används i rengöringsmedel och färger. De är inte skadliga för människor i de halter som hittades i klädesplaggen, men problemet är vad som händer när plaggen tvättas eller slängs.” – så här står det i artikeln som Aftonbladet går ut med idag.

Här kan du läsa hela artikeln ifrån Aftonbladet och här kan du klicka för att stödja kampanjen Greenpeace nu gör för att få modejätten Zara att sluta använda sig av kemikalierna i sina kläder.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och finns det så här mycket miljöskadliga ämnen i våra kläder kan vi vara säkra på att det finns minst lika mycket i textilerna vi har i sängen vi sover i. Hos oss hittar ni sängprodukter helt utan dessa miljöskadliga ämnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s