Kemikalier bakom folksjukdomar

Nu äntligen verkar en ny lagstiftning vara på väg för att reglera användandet av hormonstörande kemikalier. Forskare uppskattar att det finns mellan 100 000 och 150 000 olika ämnen som på ett eller annat vis gör oss sjuka, allt ifrån ftalater till flamskyddsmedel.

Vad kan vi göra för att skydda oss från dessa mängder av kemikalier? Det går inte att undkomma helt, de finns överallt, men självklart finns det mycket vi kan förändra och förbättra i miljön runt omkring oss. Vi spenderar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen, att börja med att göra våra sovrum fria från kemikalier är till exempel en mycket bra början!

Hos Grön Interiör hittar du sköna madrasser, täcken och kuddar av ekologiska naturmaterial. Våra produkter är inte tillverkade av återanvända petroleumprodukter (plast, akryl, nylon mm) eller andra giftiga material, utan av rena naturmaterial. Och för oss är det även en självklarhet att produktionen sker utan skövling och djurplågeri, och där personalen i hela produktionskedjan har bra arbetsvillkor.

Detta är vårt recept på en hållbar utveckling. Vi vill vara rädda om vår planet, om alla djur och människor som bor på den, och hoppas att du delar vår vision.

Kemikalier är ingen nödvändighet för att göra möbler och textilier. I Grön Interiörs madrasser, sängar och sängkläder används material som naturgummi, kokosfibrer, kamel- och jakhår, siden, bomull och lammull. Våra kuddar stoppas med dinkel-, körsbärs och hirskärnor.

Alla material som används av vår sängleverantör Prolana är väldigt noga utvalda. Bomull, lammull, dinkel och hirs används bara om det är ekologiskt certifierat. Prolanas tillverkning är certifierad enligt riktlinjerna för IVN (INternational Natural Textiles Association). IVN har de strängaste kraven för produktion av naturliga textilier.

Läs mer om oss och om våra material på www.groninterior.se.

 

Kaisa_täcken

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s