Kampen mot friska hav fria från plast

Grön Interiör har sedan tidigare ett samarbete med Naturskyddsförening, då vi är Bronssponsorer till föreningen. Alla nya och gamla medlemmar i Naturskyddsföreningen får 10 % på hela Grön Interiörs sortiment. Erbjudandet gäller hela 2013! Ett fortsatt utvecklande samarbete med organisationen vill vi idag lyfta en viktig fråga som Naturskyddsföreningen har uppmärksammat i veckan som gått: Ett stort hot mot våra hav och allt liv som verkar i dem är all plast som varje dag rinner ut i haven på olika vis. Föreningen har sammanfattat en lista med handfasta råd om hur vi alla med enkla medel kan hjälpa till att förhindra spridningen av plastartiklar i haven. Inspirerade av Naturskyddsföreningen vill vi nu också ge råd till våra kunder och läsare om hur de på bästa sätt kan bidra till en hållbar utveckling!

 • Undvik hud- och hårvårdsprodukter med plast
  I många av de produkter som finns i badrummet hemma gömmer sig mikroplaster, i allt från shampo och balsam, till mascara och deodorant. Vad händer med dessa plastartiklar när vi senare avlägsnar de från vår kropp genom att tvätta ansiktet på kvällen eller duscha på morgonen? Just det, genom reningsverken transporteras de ut i de öppna haven som då blir förorenade. Ett viktigt och enkelt steg i kampen mot plast i haven är därför att använda hud- och hårvårdsprodukter fria från mikroplaster. På Grön Interiörs systerbutik Ekobutiken finner du mängder av ekologiska skönhetsprodukter som inte innehåller några plastämnen!
 • Gör miljösmarta och färre köp
  Allra viktigast är ju såklart att utesluta produkter som innehåller plastämnen. Men ett viktigt andra steg när det gäller medvetna konsumtionsval är att tänka på vad vi köper istället. När vi väljer att investera i produkter i hållbara material kan vi konsumera mindre, eftersom produkterna håller längre. Att handla mer sällan och mer genomtänkt är en viktig inställning att ha i kampen mot en hållbar utveckling. Alla sovrumsprodukter på Grön Interiör är gjorda av ekologiska naturmaterial med lång hållbarhet. Hos oss hittar du madrasser, bäddmadrasser, kuddar och täcken gjorda av naturgummi, bomull, lammull, kamelull och andra naturmaterial – produkter utan några konstgjorda ämnen som plast.
 • Läs på och engagera dig
  På Naturskyddsföreningens hemsida finns mängder av information i ämnet att ta del av. Även vi på Grön Interiör samlar viktiga rapporter och forskningar på vår hemsida för att sprida kunskap om hur bland annat plaster i miljön påverkar människor, djur och naturen. Det kan tyckas vara en djungel av information att försöka ta in, så börja litet. Det är bättre att lära sig om någonting istället för ingenting alls! När du börjar bli insatt är det svårare att ignorera jordens miljöproblem och konsumera på som vanligt. En annan bidragande orsak till ökad kunskap är att du förmodligen kommer vilja sprida den vidare till vänner och familj. Därför är en väldigt bra början till renare hav att införskaffa sig kunskap i ämnet!
 • Inspireras av filmen Midway
  Chris Jordan har gjort filmen Midway, som ni kan se här nedan. Det är en mäktig och fin film som bjuder på några otäcka scener – men ack så viktiga. Se filmen, sprid den och bli inspirerad till att fortsätta kämpa för en plastfri miljö!

Barn utsätts för väldigt mycket plast. I leksaker, skumgummi, mjukisdjur av polyester, kläder och filtar av ”fleece” som görs av PET-flaskor, nylonoveraller, i barnvagnar, skor etc. Vi på Grön Interiör vill hjälpa alla barn att få en så plast-, kemikalie- och giftfri barndom som möjligt. Vårt bidrag är att erbjuda bäddprodukter men också mjukisar och annat för en frisk barndom. Våra mjukisar är tillverkade av ekologisk bomull och ekologisk lammull. Välkommen in till butiken på Renstiernas gata 19 eller till webbshopen!

5288245-origpic-e7fb20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s