Smarta kombitäcken att anpassa efter olika behov

I Sverige har vi stora temperaturväxlingar mellan årstiderna, och det avlånga landet gör även att vädret skiljer sig mycket beroende på vart du bor. En vinter är inte riktigt samma sak i Kiruna som i Malmö… Det gör att det kan vara svårt att hitta det där perfekta täcket som fungerar året om och som värmer lika bra på landstället som hemma. Vi på Grön Interiör har därför tagit fram kombitäcken som går att anpassa efter de behov som uppstår av olika årstider och boendeformer. Med två olika täcken som har knytband i kanterna kan du enkelt förvandla det varma vintertäcket till ett lite tunnare vårtäcke, för att sedan även ha ett svalt sommartäcke under de varmaste månaderna. Du kombinerar helt enkelt ett varmt och ett svalt täcke som du kan använda var för sig eller knyta ihop och göra till ett enda tjockt täcke vilket ger en lager-på-lager-effekt. Smart va?

Du kan t.ex. kombinera ett lammullstäcke med ett täcke i vildsiden.  Lammullen håller värmen utan att du blir svettig, tack vare materialets fördelaktiga egenskap att det transporterar bort fukt på ett effektivt sätt. Under de kallaste vintermånaderna knyter du ihop lammullstäcket med täcket i vildsiden för att garantera dig själv en varm och harmonisk sömn trots det gnistrande vinterlandskapet utanför fönstret. I sommarens varma nätter är vi många som ligger vakna, vrider på oss och kastar av täcket om vartannat i jakten på att hitta en behaglig sovtemperatur. Med det tunna och lätta täcket i vildsiden slipper du detta, materialet har nämligen en svalkande effekt som gör täcket perfekt för varmare årstider.

Kombitäckena från Grön Interiör finns dels i kombination av samma material men olika tjocklek, och dels av olika material som har olika egenskaper:
Lammull/tunnare lamull
Bomull/tunnare bomull
Vildsiden/kamelull
Kamelull/tunnare kamelull

 

PS. Alla material i kombitäckena är såklart ekologiskt certifierade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s