Läs om gifterna i inomhusmiljön!

Nu finns det mycket intressant och lättillgängligt att läsa om vad möbler, textilier och leksaker innehåller!

1. Till butiken Grön Interiör har vi fått en leverans av den nya boken Makt Plast Gift & Våra barn av förra generaldirektören för Kemikalieinspektionen Ethel Forsberg. Den är lättläst och innehåller många praktiska tips.

2. MiljöAktuellt har också publicerat en artikel om gifterna i inredning och leksaker och den kan du läsa här. Så giftig är din soffa är rubriken på artikeln.

3. Hos Grön Interiör finns också andra intressanta böcker med temat gifter i vardagslivet. Här finns de på vår nätbutik förutom i den fysiska butiken Grön Interiör med ekologisk och giftfri inredning på Renstiernas gata 19 på Södermalm i Stockholm.

Image.

There´s a great future in plastics i filmen Mandomsprovet har förvandlats till Plast kan bli vår undergång. Giftiga ämnen hittas lika ofta i barnens plastleksaker som i smart elektronik. I blodprov från Svalbards isbjörnar hittas klädimpregneringsrester.

Ethel Forsberg med nio år som generaldirektör för Kemikalieinspektionen beskriver i den kommande boken Makt Plast Gift & Våra barn maktspelet inom triangeln kemi, ekonomi, politik. Ger fakta om PVC-plastens och andra ämnens giftighet. Förklarar hur skärpt lagstiftning, myndigheter och bransch i samarbete ska kunna minska kemikaliernas skadliga verkan. Förklarar hur ökad allmänbildning om kemiska ämnen i bostäder och i vardagsprodukter är nödvändig för den som tar ansvar för barns bästa. Betydelsen av att bryta vårt slentrianmässiga förhållande till farliga kemikalier. Realism krävs och optimism…

Faktagranskare är professor Åke Bergman, internationellt erkänd miljökemist och redaktör för WHO:s och FN:s rapport State of the science of endocrine disrupting chemicals – 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s