Märker du?

Grön Interiör - Märker du - SkrivbordI dag sitter jag och jobbar på min kammare medan sonen är på promenad med pappa. Sådana stunder passar jag på att hinna ikapp mail, slösurfa och njuta av en mörk chokladbit. Mitt fina skrivbord som ni ser här, har jag fått skänkt till mig av en vänlig kvinna via en sajt på nätet. Det är ett gediget ekbord som handmålats och nötts vackert med åren. När jag såg det blev jag störtförälskad och jag trivs verkligen när jag sitter vid det och jobbar.

När människor, istället för att slänga, ger eller säljer en sak vidare till någon ny som får chans att nyttja och njuta av den, den sortens miljövänlighet gillar jag. Oftast handlar jag på det sättet, både i att införskaffa och göra mig av med saker. Men ibland behöver jag handla nytt, och då vill jag köpa det som är så snällt mot miljön som möjligt.

Eftersom det finns så många ”eko” märkningar, har jag själv svårt att komma ihåg vilken som betyder vad, och hur miljövänlig en märkning egentligen är, så till nästa vecka ska jag ta reda på detta och presentera en användbar sammanfattning för er. Vi hörs då!

Sara Gustafsson
www.spirastockholm.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s