Mjukdjur – varför ekologiskt?

Att leva ekologiskt och miljövänligt är för mig en självklarhet. Ändå är jag inte den som säger åt människor hur de ska göra, och pådyvlar ingen mina ideal, men frågar någon så berättar och inspirerar jag gärna. Bara genom att leva det liv jag lever och göra de val jag gör, är det många som blir nyfikna.

Vill man börja med att leva ekologiskt och giftfritt, så brukar jag säga ”börja inifrån och på de platser du spenderar mest tid”. Börja med maten du stoppar i dig, sedan med kläderna du har på dig och lakanen du sover i. Jobba dig därifrån utåt i den takt som funkar för dig.Mjukdjur

Till min son har jag från start haft ekologiska och/eller begagnade kläder. Leksaker och mjukdjur har han några få, och de är också ekologiska och i naturmaterial, eftersom de gosas med och stoppas i munnen flera gånger om dagen.

Vanliga mjukdjur och leksaker, oftast gjorda på syntetiska material, innehåller hälsoskadliga ämnen, som bromerade flamskyddsmedel, bisfenol A, bly, ftalater m.fl. Dessa kan orsaka beteende-, hormon- och fertilitetsstörningar, och kan ge skador på hjärna och nervsystem. För mig blir det återigen självklart att hans närmaste gosisar ska vara ekologiska. För att känna mig trygg med att jag ger mitt barn (och mig själv) det bästa, så håller jag mig därför till de giftfria alternativen.

Den fina snuttekaninen på bilden är i ekologisk bomull från Grön Interiör och den är mycket älskad här hemma.

Lagom till mamma skrivit klart idag, så vaknar skatten ur sin eftermiddagssömn. Vi hörs igen på fredag!

Sara Gustafsson
www.spirastockholm.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s