Kudden följer alltid med

1333648

Jag har alltid haft svårt med kuddar. Antagligen för att de kuddar jag sovit på varit gamla och knöliga, antingen för tunna eller för tjocka. Kanske spelar det även in att jag sover på både rygg, mage och sidorna. Man ska ju ha olika kuddar beroende på vilket läge man sover i. Sover du på magen vill du ha en tunn kudde, och på rygg något som fyller ut under nacken. Sover du på sidan vill du ha något som fyller ut din axelbredd.

När jag var gravid hittade jag mina favoritkuddar. Den ena var en gravidkudde, en lång, lång ”korv” som jag kunde ha under huvudet, gravidmagen och mellan knäna, när jag låg på sidan. Innehållet är dinkel, så den är mycket formlig, och efter graviditeten får den nu serva som amningskudde. Dinkel är lite prassligt, vilket oroade mig i början, men det var aldrig något som störde. I början luktade den extra gott också, jämfört med nyinköpta plastiga kuddar och amningskuddar.

Som komplement köpte jag en huvudkudde, som istället innehöll hirs. Fortfarande de formliga grynen, lite mindre prassel och så den vanliga formen och storleken som kuddar annars har. Den kudden är jag helt förälskad i, då jag sover så gott med den. När jag sover på sidan bullar jag upp kuddinnehållet extra, när jag sover på rygg puttar jag lagom med innehåll till stöd för nacken, och när jag ligger på mage plattar jag ut den lite mer. Nu har vi varit hela veckan i Örebro och hälsat på mormor och morfar, och kudden är självklart med!

Förutom grynkuddar, som är min personliga favorit, så har Grön Interiör många fina kuddar i bomull, lammull, kamelull och naturgummi.

Lite kort om de olika materialen:
Lammull har en god förmåga att binda luft vilket gör att den värmer bra. Lammullen är fuktighetsreglerande och tålig. Lammull är också naturligt svårantändligt.
Bomull ”andas” och är fuktreglerande. Bomullen är tvättbar och kan därför användas av den som är allergisk mot djurhår och damm.
Naturgummi formar sig efter kroppen. Naturgummiflingor gör en kudde lätt, fluffig och flexibel. Blandat med lammullskulor ger det lite mer stöd. Det finns även en formgjuten naturgummikudde, vilket en del som sover på sidan föredrar.
Kamelhår ger ett torrt och skönt sovklimat eftersom det har hög värmekapacitet och snabbt leder bort fukt.
Dinkel är robust, elastiskt och bidrar till blodcirkulationen. Dessa egenskaper gör dinkelkuddar till bra stöd för huvud och nacke.
Hirskärnor är mindre än dinkelkärnor. De fina små, runda och glatta hirspärlorna anpassar sig därför till allra minsta rörelse. Huvud och nacke får alltid bra stöd.
Mer om materialen kan du läsa här.

En fördel med Grön Interiörs kuddar är att du kan öppna innerkudden med en dragkedja och justera mängden innehåll, så att den passar ditt sovläge.

Sara Gustafsson
www.spirastockholm.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s